ES - CAT
Serveis de Desballestament

Recollida amb grua i baixa de vehicles a la DGT

A Desguaces Barcelona li oferim el servei de recollida amb grua per dur el seu vehicle al desballestament i gestionem gratuïtament la seva baixa definitiva a la Direcció General de Trànsit (DGT) Sol·liciti els nostres serveis des de qualsevol punt de la província de Barcelona!

Demana la baixa del teu cotxe

* Els camps marcats son obligatoris

* Els camps marcats son obligatoris

Què inclou el nostre servei de baixes?

Realitzem la baixa definitiva a la DGT de forma totalment gratuïta i per a tot tipus de cotxes *, furgonetes, 4x4 i camions lleugers de fins a 3.500 kg (A excepció de motocicletes i ciclomotors).


A més, és imprescindible que comptin amb almenys les dues rodes posteriors i el grup moto propulsor per accedir a aquest servei. Dit això, què inclou el servei de baixes de Desguaces Barcelona? El següent!


  • Recollida amb grua a domicili o en el lloc que ens indiqui, sense cost per a vostè.
  • Coordinació gratuïta de la retirada del seu vehicle al desballestament sense necessitat de desplaçar-se.
  • Trasllat de l'automòbil al Centre Autoritzat de Tractament de Vehicles (CATV).
  • Tramitació de la baixa definitiva a la DGT, gratuïta.
  • Lliurament del Certificat de Destrucció per correu electrònic.
  • Lliurament del Justificant de baixa definitiva de la DGT.
  • Atenció personalitzada segons el cas en el qual es trobi.

Té un vehicle sinistrat o avariat amb menys de 10 anys d'antiguitat des de la seva primera data de matriculació fins avui? Un vehicle de més de 3.500 kg? Consulti la nostra secció de taxacions i obtingui una valoració justa i precisa.

Vol conèixer la documentació que ha de presentar perquè ens sigui possible gestionar la baixa definitiva del vehicle a la Direcció General de Trànsit segons el seu cas? L'esperem a la pàgina de documentació, on podrà realitzar la descàrrega de tots els documents complementaris en PDF.

Nota informativa baixa definitiva de cotxes
Descargar nota informativa

(*) No treballem amb motocicletes ni ciclomotors, així com tampoc gestionem la recollida i baixa d'automòbils calcinats o prèviament desballestats.

Estalviï's la ITV i els impostos municipals!

Si dona de baixa el seu vehicle amb nosaltres, a més de beneficiar-se del servei de retirada i tramitació de baixa en trànsit sense cap cost, no haurà de continuar passant la ITV ni pagar l'Impost de Circulació (IVTM) d'un automòbil que ja no està utilitzant. En què consisteix? A què ens referim amb això? Seguiu llegint per descobrir-ho!

Estalviï's la ITV

La Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) es realitza de forma legal i preventiva, amb l'objectiu de revisar tots els elements de l'automòbil que estiguin relacionats amb la seguretat i emissions contaminants.

Tramitant la baixa definitiva del seu cotxe amb Desballestaments Barcelona, no haurà de preocupar-se per la ITV, ja que el vehicle no tornarà a circular un cop sigui retirat amb grua per a la seva baixa definitiva. Per tant, no serà necessari que la ITV estigui vigent.

Estalviï's l'IVTM o Impost de Circulació

L'Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM), conegut col·loquialment com impost de circulació, és el que grava la titularitat dels vehicles aptes per circular per les vies públiques, per la qual cosa una vegada gestionada la baixa definitiva de l'automòbil, no serà necessari que el segueixi abonant.

Generalment, quan un vehicle causa la seva baixa en el registre de vehicles de la Direcció General de Trànsit (DGT), aquesta es comunica a l'Ajuntament corresponent perquè el titular deixi de rebre les sol·licituds de pagament generades per aquest Impost.

A més, tot i que el pagament d'aquest tribut es realitza de forma anual, el càlcul de l'import es divideix per trimestres, de manera que la data en què es faci efectiva la baixa definitiva serà la que determini la quantitat a deduir o retornar al titular del vehicle.

Preguntes freqüents sobre la baixa definitiva de vehicles

Ho sabem, hi ha molts dubtes que es poden presentar abans de realitzar la baixa definitiva del seu vehicle, per això us portem les respostes que necessiteu! Desplegueu la pregunta que tingueu i obteniu una resposta precisa. Tota la informació al vostre abast!

He de recollir la baixa definitiva al desballestament?

No és necessari que es desplaci a cap lloc. La baixa va segellada digitalment per tenir plena validesa legal (fins i tot si la imprimeix a casa). Li l'enviarem per correu electrònic en un màxim de 72 hores després de la retirada del vehicle.

No em poden entregar el document de baixa ara?

No és possible lliurar el justificant de baixa en la retirada del vehicle ja que és imprescindible que el cotxe es trobi a les instal·lacions del Centre de Tractament Autoritzat per poder emetre-la.

Tingui en compte que el vehicle deixa d'existir fiscalment quan aquesta es emet i per això, no podem tramitar la baixa abans que el vehicle estigui fora de la via pública. A més, per gestionar-la, necessitem disposar dels documents originals del vehicle. Rebrà la baixa definitiva del seu cotxe al seu e-mail en els tres dies següents posteriors a la retirada.

Si té molta urgència, pot desplaçar-se al desballestament juntament amb el vehicle per donar-lo de baixa i així poder-li facilitar la baixa al moment.

¿Pot decidir el dia i l'hora de la retirada?

Les cites de les grues no són tancades perquè s'organitzen rutes diàries amb les quals es compta amb cert retard. Amb això, el més probable és que li indiquin una franja horària per a la retirada del cotxe.

Té horaris complicats o necessita que retirem el seu vehicle en una data concreta? Informi'ns quan prenguem les dades perquè el departament de grues ho tingui en compte. Intentarem adaptar-nos en la mesura del possible.

Com anul·lo l'assegurança del cotxe?

En la majoria de casos, les asseguradores sol·liciten el document de baixa definitiva, que arribarà al seu correu electrònic en un màxim de 72 hores des de la retirada del cotxe. És possible que, en lloc de la baixa definitiva, li demanin el certificat de destrucció del vehicle, però... No es preocupi! També li ho farem arribar.

Per què se'n porten els documents originals del vehicle?

Quan es tramita una baixa definitiva, el vehicle deixa d'existir administrativament, de manera que per evitar finalitats fraudulentes la documentació original ha de romandre juntament amb el cotxe fins a la seva destrucció i quedar a disposició de la DGT.


Ni un segon més per pensar! Tramiti la baixa definitiva del seu vehicle amb Desguaces Barcelona i despreocupi's. Envieu-nos la documentació per WhatsApp i ens encarreguem de la resta.